Județul Galați – drumurile din 30 de localități grav afectate de inundații

52
Drumurile din 30 de localități gălățene, grav afectate de inundații

Infrastructura locală de transport din 30 de localități din județul Galați a fost grav afectată de inundațiile din luna septembrie, valoarea totală a pagubelor fiind de peste 63,46 milioane de lei, informează Prefectura Galați.

Evaluarea a fost realizată de comisii mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, specialiști din cadrul Consiliului Județean Galați, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Galați și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

”Având în vedere amploarea și gravitatea pagubelor constatate, precum și lipsa resurselor financiare necesare pentru acoperirea acestor cheltuieli la nivel local, Instituția Prefectului Județului Galați și Consiliul Județean Galați au solicitat sprijin financiar Guvernului României. În acest sens, cele două instituții au coinițiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune alocarea sumei de 63.460 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Fondurile solicitate vor fi distribuite bugetelor locale ale celor treizeci de unități administrativ-teritoriale afectate de inundații, cu scopul de a acoperi cheltuielile de capital necesare pentru refacerea infrastructurii de transport – drumuri comunale, străzi, poduri și podețe – aparținând unităților administrative teritoriale și înlăturarea efectelor inundațiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Galați.

Aceasta nu este prima inițiativă realizată în colaborare de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Galați. Săptămâna trecută, primul proiect transmis Guvernului României a fost aprobat, asigurând județului Galați fondurile necesare pentru repararea drumurilor județene, podurilor și podețelor afectate de ape.

Instituția Prefectului – județul Galați și Consiliul Județean Galați continuă să monitorizeze situația, să implementeze măsuri urgente și să solicite ajutor pentru sprijinirea comunităților afectate, având ca prioritate revenirea la normalitate cât mai rapidă în localitățile afectate de inundațiile recente. Sursa: Viața liberă