R. Moldova – progres de 75% la lucrările de reparație a podului de la Bulboaca

44

Administrația de Stat a Drumurilor informează că lucrările de reparație și remediere a degradărilor la podul de șosea amplasat pe drumul public G109 Delacău – Bulboaca – R2, km 23,850, au atins un progres de 75%.

În prezent, pe șantier se desfășoară următoarele lucrări: betonarea rosturilor de monolitizare a grinzilor; armarea, cofrarea și betonarea zidurilor de gardă; cofrarea consolei de trotuar; armarea plăcii de supra betonare; relocarea temporară a rețelelor de comunicație, și altele. Următoarea etapă prevede turnarea plăcii de supra betonare și a consolei de trotuar, montarea permanentă a rețelelor de comunicație și consolidarea sferturilor de con. Podul supus reparației are o lungime de 67,46 m, o lățime de 12,80 m și 5 deschideri.

Termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor este sfârșitul lunii august 2024, iar valoarea proiectului constituie 17 424 141,64 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier. Reamintim că lucrările se desfășoară în prezent pe partea stângă a podului, iar traficul rutier este redirecționat pe partea dreaptă. 

„Reparația acestui pod din localitatea Bulboaca va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale, asigurând condiții de siguranță și confort pentru comunitate și toți cei care tranzitează această regiune. Mulțumim locuitorilor și participanților la trafic pentru răbdare și înțelegere în perioada de execuție a lucrărilor”, a spus Sergiu Bejan, directorul general al ASD Moldova.