Mobilizare exemplară pe drumul expres dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și DN 1 (zona Tureni)

58

Evoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură Tureni (DEx4), a anunțat Cristian Pistol, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).
Potrivit acestuia, Asocierea de constructori români condusă de Dimex 2000 SRL a ajuns de la 30,2 % la 36,5% progres fizic. În santier se lucrează intens la toate categoriile de lucrări specificate în contract: relocare utilități; montare elemente la poduri și pasaje; consolidări; drenuri, rigole și șanturi; terasamente; platformă drum și Centru întreținere. Antreprenorul este mobilizat în șantier cu aproximativ 300 de muncitori și peste 160 de utilaje.

„Sunt optimist că în acest ritm constructorul poate finaliza lucrările înainte de termenul contractual (februarie 2025). Contractul finanțat prin PT are o valoare de 562,61 milioane de lei (fără TVA). După deschiderea circulației, acest drum expres va face legătura între DN1 (Tureni) și A3”, a scris directorul general al CNAIR, pe pagina de facebook.
Antreprenor: Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL;
Lungime drum expres: 5 km.;
Lungime bretele la nodul cu A3: 5 km.;
Lungime bretele la nodul cu DN1: 2,7 km.;
Durată contract: 18 luni – execuție;
Valoare contract: 562,6 milioane de lei, fără TVA.