Județul Sibiu – Drumul de legătură dintre Șelimbăr și Roșia va fi modernizat.

24
Marți, 3 septembrie 2024, a fost semnat contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice și Zona Metropolitană Sibiu prin care se finanțează construcția drumului de legătură dintre comunele Șelimbăr și Roșia. Lucrarea ar urma să coste în total 13,98 de milioane de lei, dintre care ministerul Dezvoltării va plăti 12,66 de milioane de lei.

Documentul a fost semnat de ministrul Adrian Ioan Veștea și liderul de proiect din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu, primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Finanțarea va fi realizată prin Programul național de investiții Anghel Saligny.

Primarul Marius Grecu spune că există posibilitatea ca după realizarea investiției, drumul să fie închis sâmbăta și duminica traficului auto, pentru a lăsa loc pentru drumeții pe jos și călătorii cu bicicleta.

”Este o zonă deosebit de frumoasă, una din cele mai pitorești din județ, și dincolo de utilitatea drumului pentru locuitorii celor două localități, eu cred că am putea deschide discuția, după realizarea lui, de a-l transforma și în destinație turistică. Dacă și locuitorii din zonă vor fi de acord, mă gândesc că vom putea lăsa loc sâmbăta și duminica pentru drumeții și plimbările cu bicicleta. Este o idee, deocamdată ne bucurăm că avem finanțarea, urmează să fie făcuți pașii pentru realizarea investiției”, spune primarul Marius Grecu.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat miercuri, în total, 68 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 715,5 milioane de lei.

”Proiectele de astăzi se alătură celorlalte 3.806, în valoare de peste 45,6 miliarde de lei, pentru care au fost semnate contractele de finanțare și care facilitează accesul locuitorilor la servicii de utilitate publică de calitate, la infrastructură rutieră mai sigură și la dotări tehnico-edilitare performante”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Articolul precedentViitorul infrastructurii rutiere înseamnă atingerea statutului de smart city.
Articolul următorJudețul Vâlcea – finalizarea infrastructurii rutiere în comuna Pietrari