Județul Argeș – lucrările la nodul rutier din comuna Bascov, cel mai important pasaj rutier din România

43

Începute în primăvara anului 2023, lucrările la nodul rutier din comuna argeșeană Bascov, ce va face legătura între autostrada București-Pitești și tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, merg într-un ritm extrem de bun, ajungând la aproape 80%, după cum au confirmat pentru ”Adevărul” reprezentanți din cadrul CNAIR.

Pasajul rutier Bascov va fi gata până la finalul anului FOTO CNAIR

Pasajul rutier de la Bascov este unul extrem de important pentru infrastructura rutieră din România, deoarece acesta va face legătura între două autostrăzi esențiale (București-Pitești și Pitești-Sibiu), reducând extrem de mult timpul parcurs de exemplu de la București până la Sibiu. În prezent, din cauza aglomerației de pe Valea Oltului și a lipsei unui drum alternativ rapid, distanța București-Sibiu este parcursă în medie de o mașină în minimum trei ore. După ce pasajul de la Bascov și autostrada Sibiu-Pitești vor fi finalizate, timpul se va reduce la maximum două ore.

Reprezentanții CNAIR au precizat pentru „Adevărul” că sunt șanse mari ca până la finalul acestui an să fie finalizat pasajul rutier de la Bascov.

Conform proiectului, pasajul suprateran de la Bascov va supratraversa intersecția ce va rămâne la sol sub forma unui sens giratoriu mare.Pasajul leagă două autostrăzi FOTO CNAIR

Pasajul leagă două autostrăzi FOTO CNAIR

Mai precis, la Bascov, Autostrada A1 va continua spre Curtea de Argeș cu un pasaj suprateran, urmat de tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, iar la sol sensul giratoriul de sub autostradă va avea cu câte două benzi.

Începute în urmă cu trei ani, în septembrie 2021, lucrările la tronsonul cinci (Curtea de Argeș-Pitești) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești merg într-un ritm foarte bun. Tronsonul are în total o lungime de 30,35 kilometri.

Stadiul fizic al lucrărilor pe acest tronson a depășit deja 80%, primul strat de asfalt a fost turnat în întregime, în timp ce la al doilea strat de asfalt turnat, procentul este de peste 60%, după cum au precizat pentru „Adevărul” reprezentanții CNAIR.

Articolul precedentCNAIR angajează 11 ingineri drumari(CFDP)
Articolul următorMunicipiul Iași – o firmă rezolvă o situație critică de infrastructură rutieră