Banii vor putea fi folosiți nu numai pentru investiții în infrastructura rutieră, ci și pentru creșterea calității aerului.
Se vor putea moderniza sau face de la zero noi drumuri de legătură ori variante ocolitoare, poduri și pasaje rutiere, pasarele pietonale și pentru biciclete, se vor putea implementa măsuri de siguranță rutieră și măsuri de accesibilitate pentru persoanele cu cerințe de mobilitate speciale, precum și activități destinate reducerii emisiilor de CO2 și creșterii calității aerului în zona urbană.
Pot aplica pentru acești bani primăriile municipiilor reședință de județ, individual sau în parteneriat cu alte administrații publice.
Fiecare proiect eligibil va primi o finanțare de minim 1 milion de euro și de maxim 15 milioane de euro. 2% reprezintă contribuția proprie. Proiectele vor putea fi depuse anul viitor, din martie până în decembrie.
Proiectele trebuie obligatoriu să fie incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiilor reședință de județ și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU).