A fost aprobat proiectul Drumului Expres Focșani-Brăila-Constanța, investiție de peste 6 miliarde de lei

105

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a declarat că se intră în linie dreaptă pentru a începe construcția Drumului Expres Focșani – Brăila. Județul Brăila devine „noul pol de interes al Europei”, pentru că în Brăila și Galați va fi hub-ul logistic pentru reconstrucția Ucrainei.

Care va fi lungimea Drumului Expres

Drumului Expres va avea o lungime de 73,5 km și este împărțit în trei loturi: Lotul 1 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești; Lotul 2 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A; Lotul 3 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.

Drumul Expres Focșani-Brăila-Constanța

Drumul Expres va cuprinde: 2 benzi pe sens, 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate), parcare de scurtă durată, spațiu de servicii tip S1. Acesta va cuprinde 6 noduri rutiere: Nod rutier Focșani x A7, Nod rutier Milcovul (DN23A), Nod rutier Măicănești (DN23), Nod rutier Corbu (DN23), Nod rutier Siliștea (DJ221C), Nod rutier Brăila.

Traseul Drumului Expres se desfășoară pe raza teritoriilor județelor Vrancea și Brăila. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Cât valorează investiția proiectului

Proiectul drumului expres Focșani – Brăila, cu o valoare estimată de 6,75 miliarde de lei (fără TVA), prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere.