Centura orașului Tg. Neamț, încă un pas

89
  • Primarul Daniel Harpa, despre acordul de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

Primăria orașului Târgu Neamț a lansat în licitație contractul pentru proiectarea preliminară a unui drum de legătură între lotul UMB Leghin-Târgu Neamț parte a Autostrăzii Unirii – lotul 3 finanțat din PNRR- și orașul Târgu Neamț.
Consilierii locali din Tg. Neamț au aprobat anul trecut un proiect pentru construirea unui pod care face parte din planul de infrastructură Autostrada A8 și Târgu Neamț

Drumul de legătură care va avea o singură bandă/sens și acostamente de 2,5 metri se despinde din Autostrada Unirii km. 5 + 800 metri și ajunge la intresecția cu DN 15 B Moțca-Târgu Neamț-Vânători Neamț (km. 9 + 800).

„CNAIR finanțează prin PNRR un sector de drum de legătură pentru oraș, în lungime de 4 km și cu pod peste Ozana. Celelalte sectoare, respectiv 1 și 3 vor fi finanțate din bugetul de stat, bugetul local și cad în sarcina primăriei. Până în anul 2026 trebuie finalizat acest tronson de drum, în care este inclus și podul de peste Ozana. Va fi un mare câștig pentru noi, pentru că se va devia traficul spre Iași și Suceava”, a declarat primarul orașului Tg Neamț, Daniel Harpa, care a semnat acordul de parteneriat cu CNAIR.