Județul Botoșani – Orașul Săveni va avea centură ocolitoare.

98

Orașul Săveni, din județul Botoșani este traveresat de drumul național DN 29, tot mai intens circulată de camioanele fermierilor din zonă. Străzile orașului au fost asfaltate, iar conducerea primăriei lucrează la documentația necesară construirii unei centuri ocolitoare pentru oraș.

Potrivit primarului Relu Tirzioru în aceste zile sunt asfaltați ultimii 11 kilometri, moment in care orașul Săveni va fi printre puținele localități din România cu drumurile asfaltate în totalitate.

„Am reînceput asfaltările la Săveni, este un proiect de zece kilometri de asfalt, vom turna in final 11. Astăzi (n.r. 3 aprilie) vom încheia undeva la trei kilometri de asfalt, până acum avem turnați 2,5 kilometri. La finalul lucrărilor vom avea asfalt pe aproape întreaga suprafață a drumurilor din oraș, rămân câteva case izolate la care nu am putut sa ducem asfalt și două drumuri care pun probleme din cauza pantei foarte mari pe care incercam să le facem din beton. In rest toate drumurile vor fi asfaltate. Am măsurat deja, o să dăm drumul la centura orașului. Prima dată o sa facem intrarea dinspre Drăgușeni spre Avrămeni după care o sa fie intrarea dinspre Radauti Prut spre Botoșani urmând ulterior să analizăm dacă se mai impune și altă zonă pe care să o atacăm” a declarat Relu Tirzioru.