Cum se fură indicatoarele

68

Ca mod de operare, modalităţile sunt dintre cele mai diverse şi se pare că, la acest capitol, hoții români n-au inventat roata şi apa caldă. Ai noștri scot indicatorul din pământ legându-l de căruță, apoi îl duc acasă. Țeava este folosită la gard, iar tabla este pusă acoperiș la cotețul porcului.
Potrivit „Queensland Times”, în Australia nu se mai fură cu bomfaierul şi târnăcopul, ci cu scule de tăiat electrice performante.
În Canada însă, de exemplu, de curând a intrat în vigoare o nouă lege privind achiziţiile de materiale refolosibile, care-i obligă pe cei care vând să-şi declare toate datele de identificare, pentru a se realiza o bază de date la nivel naţional.
De multe ori, însă, nici pedepsele nu îi mai sperie pe infractori. Potrivit, „North Jersey.com”, în localitatea Ridgewood, oficialităţile au promis o amnistie pentru toţi cei care până la o anumită dată au predat poliţiei şi autorităţilor semnele de circulaţie pe care le-au furat. Deși suspecţii n-au prea făcut coadă la uşa poliţiei, autorităţile n-au stat cu mâinile în sân. Au înălţat semnele respective, le-au prins cu şuruburi antifurt, le-au cimentat. Ceea ce a generat pe timp de noapte o altă modă: furtul indicatoarelor cu ciment, şuruburi antifurt şi suporţi cu tot! Ca la români…