ASECAP Days – reuniune la Madrid pe tema autostrăzilor verzi

13

Anul viitor, experți din întreaga Europă se vor reuni în capitala spaniolă Madrid în perioada 26-28 mai pentru cea de-a 52-a ediție a evenimentului ASECAP Days, care se va concentra pe tranziția continuă către o mobilitate mai ecologică. Sunt necesare mai multe investiții pentru mobilitate pentru a realiza o tranziție verde de succes, inclusiv în politica Uniunii Europene privind Pactul verde și în strategia sa „Pregătiți pentru 55”.

În conformitate cu Legea europeană a climei, UE s-a angajat să își reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030. Pachetul legislativ „Pregătiți pentru 55” face ca toate sectoarele economiei UE să fie pregătite să îndeplinească acest obiectiv. Acesta pune UE pe calea atingerii obiectivelor sale climatice într-un mod echitabil, eficient din punctul de vedere al costurilor și competitiv.

La rândul lor, operatorii europeni de infrastructură de autostrăzi propun promovarea proiectelor verzi, inclusiv transformarea infrastructurii pentru a găzdui mașini, autobuze și camioane electrice pentru a contribui la dezvoltarea de soluții de mobilitate sigure, incluzive și verzi pentru toți.

Cea de-a 52-a ediție a Zilelor de Studiu și Informare ASECAP se va concentra asupra modului în care ar fi posibilă promovarea soluțiilor sigure și de mobilitate prin stimularea investițiilor menite să atingă obiectivele UE privind viziunea zero în ceea ce privește decesele și viziunea zero în ceea ce privește emisiile de CO₂. De asemenea, se va discuta despre schema de finanțare durabilă pentru a sprijini aceste transformări și evoluții fără a împovăra bugetul public, există soluții.

Vor fi abordate următoarele subiecte:
– scheme de finanțare rutieră durabilă;
– Driving Innovation, următoarea generație de management al traficului;
– Întreținerea și monitorizarea infrastructurii rutiere bazate pe gemeni digitali;
– Driving Change: sistem de taxare și reducere a emisiilor de CO₂ pentru obiectivele net zero;
– Siguranța rutieră, ajungând la zero, ce trebuie făcut?
– Ce este nou în colectarea taxelor de drum;
– Mobilitate cooperativă, conectată și automatizată (CCAM);
– Îmbunătățirea spațiilor și platformelor de date de mobilitate pentru a asigura servicii îmbunătățite și securitate cibernetică;
– Impactul utilizării vehiculelor cu emisii zero asupra infrastructurii rutiere;
– Atragerea tinerilor profesioniști pentru a aborda viitoarele noi soluții de mobilitate;
– Dezvoltarea durabilă și protecția mediului a infrastructurii rutiere.

Informații suplimentare și întrebări pot fi adresate prin trimiterea unui e-mail către Romina Conti de la comitetul de organizare la r.conti@asecap.com. Sursa: www.worldhighways.com