Buzău – ședința șefilor Secțiilor de Drumuri Naționale din România

80

Astăzi și mâine, la Buzău, se desfășoară lucrările celei de-a 42 ediții a ședinței șefilor de secții de drumuri naționale din cadrul CNAIR. În cadrul conferinței, directorul general al CNAIR, ing. Cristian Pistol, împreună cu colegii din conducerea companiei, a trecut în revistă rezultatele obținute și proiectele aflate în derulare sau în pregătire.

Lucrările acestei reuniuni se axează pe 4 teme principale, după cum urmează:

1. Stadiul dezvoltării infrastructurii rutiere din România, prin construirea de autostrăzi, drumuri expres și variante de ocolire, dar și perspectiva întreținerii noilor obiective de infrastructură;

2. Stadiul proiectelor în pregătire pentru autostrăzi și drumuri expres, precum și integrarea cu proiectele regionale;

3. Siguranța rutieră:

-stadiul proiectelor de siguranță rutieră cu finanțare rambursabilă și nerambursabilă;

-sistemul de management al semnalizării rutiere CNAIR SA și CESTRIN;

-stadiul implementărilor măsurilor de securitate și siguranță în viitoarele tuneluri cu dimensiuni de peste 500 m;

4. Activitatea de întreținere:

– stadiul realizărilor programului de întreținere cumulat la 9 luni;

– pregătirea activității de iarnă.

La a 42-a şedinţă anuală a şefilor din întreaga ţară ai Secţiilor de Drumuri Naţionale din cadrul CNAIR au fost prezenți și responsabili pe diferite domenii din cadrul CNAIR și DRDP-uri.

Cristian Pistol a spus că C.N.A.I.R. va ajunge în acest an la un buget record de 18 miliarde de lei după ce în 2019 acesta era de până în 4 miliarde de lei. 

„Aş vrea să vă mulţumesc că sunteţi astăzi alături de noi la a 42-a şedinţă a şefilor de secţii, unde dezbatem toate problemele de mentenanţă şi de întreţinere, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. În ceea ce priveşte lucrările pe autostrada A7, pot să vă spun că ele sunt foarte avansate. Dacă vorbim de loturile de la Buzău la Focşani, în mod mai mult ca sigur ele vor fi deschise anul acesta. Constructorul este foarte bine mobilizat în şantier, lucrările se desfăşoară într-un ritm alert, iar chiar după ce voi termina această şedinţă voi merge pe şantier să văd şi eu într-o vizită lucrările cum evoluează. Dacă ne referim la secţiunea de la Ploieşti la Buzău lucrările sunt, de asemenea  foarte avansate şi premisele ca ele să fie inaugurate anul acesta sunt aproape sigure”, a declarat Cristian Pistol. Foto: Campus TV