Județul Mehedinți – Modernizare/reabilitare DJ 607B, Magheru – Bunoaica

43

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat, la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, contractul de finantare pentru proiectul de infrastructura rutiera “Modernizare/reabilitare DJ 607B, Magheru – Bunoaica”, in lungime de 19,3 km, finantat prin intermediul Programului National “Anghel Salingy”.

Valoarea contractului este de 51.791.620 lei, diferenta de 13.464.589 lei, pana la 65.256.209 lei, valoarea totala a investitiei, fiind suportata de Consiliul Judetean Mehedinti.

Pentru a scurta timpii de implementare a proiectului, Consiliul Judetean Mehedinti a lansat procedura de licitatie, s-au depus ofertele, iar acum se deruleaza procedura de evaluare.

Daca lucrurile merg conform calendarului initial, in doi ani, lucrarea ar urma sa fie finalizata.

Pe langa reabilitarea drumului, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor pe toata lungimea proiectului, podete transversale, legaturi cu drumurile laterale, accese la proprietati, dar si lucrari privind siguranta circulatiei.

Odata ce se va implementa acest proiect, intreg drumul judetean 607 B va fi reabilitat/modernizat, intrucat, in anii trecuti, alte patru tronsoane din acest drum au beneficiat de proiecte de modernizare ale Consiliului Judetean Mehedinti. Drumul 607 B face legatura cu zona de nord a judetului si asa cum am promis, ne propunem sa avem drumuri foarte bune catre una dintre principalele zone turistice din judet, unde sa ajunga in cele mai bune conditii toti cei care vor sa exploreze zona, cu obiective turistice valoroase!”, a spus presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.