LUCRARI PE DRUMUL BISTRITEI

45

Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrari de interventie imediata pe drumurile judetene 161G si 172A – Drumul Bistritei.

Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile in baza proiectului ”Masuri de interventie imediata pentru asigurarea conditiilor optime de circulatie” pe sectoarele de drum DJ 172A limita cu judetul Bistrita-Nasaud – Taga si DJ 161G Sucutard – Chiris – Petea – Palatca – Vaida Camaras – DN 16, parte a Drumului Bistritei – Lot 1.

Sunt vizate, astfel, tronsoanele situate pe DJ 172A, intre km 33+000 si km 39+452, respectiv drumul judetean 161G, intre km 0+000 si km 18+406.

”Dupa problemele avute cu vechiul constructor, cu care am reziliat contractual dn cauza nerespectarii clauzelor, vom executa lucrari de punere in siguranta a drumului si de asigurare a unor conditii optime de circulatie. Cele doua drumuri judetene sunt extrem de importante atat pentru aceasta parte a judetului, cat si pentru legatura directa cu judetul Bistrita-Nasaud. In ceea ce priveste continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, vom organiza o noua licitatie pentru executia acestora”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Lucrarile au demarat, efectiv, la inceputul acestei saptamani si au un termen de executie de maxim patru luni.

”In functie de starea in care se afla sectoarele de drum vizate, lucrarile constau in remedierea degradarilor structurale prin frezarea suprafetelor afectate si realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea in mod corespunzator a intregului traseu, asigurarea colectarii, scurgerii si evacuarii apelor, dar si asigurarea stropirii cu apa in interiorul localitatilor, in perioada calda, pentru prevenirea aparitiei prafului in mari cantitati”, arata CJ Cluj.