Un drum județean din Bacău poate fi o rută alternativă pentru evitarea blocajelor de pe E85

74

DJ 119 – Faraoani- Sărata este o variantă mult mai rapidă atât pentru locuitorii din zonă care trebuie să ajungă în municipiu, cât și pentru cei care sunt în tranzit și vor să evite blocajele de pe E85.

Drumul judetean Faraoani- Bălcescu- Sărata poate fi o rută alternativă pentru evitarea blocajelor de pe E85. Cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a fost reabilitat și modernizat tronsonul Sărata-Nicolae Bălcescu- DJ 119.

S-au executat lucrări pentru refacerea totală a sistemului rutier, fiind amenajate și 28 de drumuri laterale, cu podețele aferente, podul existent a fost refăcut și a fost construit încă unul în zona Sărata. Pe toată lungimea segmentului s-au trasat marcaje și s-au montat 111 indicatoare rutiere.

Valoarea totală a acestei investiții derulate de Consiliul Județean este de aproximativ 16 milioane lei. Acest tronson completează proiectul prin care a fost modernizat, în 2021, drumul care leagă comunele Faraoani şi Nicolae Bălcescu.

Acum, DJ 119 – Faraoani- Sărata este o variantă mult mai rapidă atât pentru locuitorii din zonă care trebuie să ajungă în municipiu, cât și pentru cei care sunt în tranzit și vor să evite blocajele de pe E85.