Centru de Management al Traficului la D.R.D.P. Buzău.

41

Ieri, la sediul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Buzău, reprezentată de dl. ing. Sorin Robu, s-a semnat, cu Asocierea CONCAS S.A. & ARCADIA MASTER DESIGN SOLUTIONS S.R.L., prin lider de asociere CONCAS S.A, Contractul de Proiectare (fazele Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire – D.T.A.C. + Proiectul tehnic de execuție + Asistență Tehnică din partea Proiectantului – A.T.) și execuție ”Centru de Management al Traficului pe Raza Administrativă a D.R.D.P. Buzău.

Obiectivele Centrului de Management al Traficului pe Raza Administrativă a D.R.D.P. Buzău vor fi: gestionarea, dezvoltarea, administrarea și exploatarea pe principii economice a elementelor infrastructurii rutiere de autostrăzi și drumuri naționale, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță a circulației, de fluență și continuitate.

Centrul Local de Management al Traficului pe raza administrativă a județului Buzău urmează să deservească întreaga zonă administrativă a DRDP Buzău:

– Ca suport al Centrului Național de Management al Traficului;

– În managementul incidentelor rutiere cu optimizarea timpilor de detecție și intervenție;

– În prevenirea incidentelor rutiere prin aducerea la cunostință în timp real, la nivelul utilizatorilor, a riscurilor existente datorate fenomenelor meteorologice sau apărute ca urmare a unor incidente rutiere;

– Furnizare de date în timp real privind traficul rutier;

– Servicii de informare;

– Furnizare de servicii tip ecall.

📑Detalii tehnice:

– Terenul pe care se va construi Centru Local de Management al Traficului are o suprafaţă de 4053 mp și este amplasat pe Bulevardul Gării.

– Construcția va fi în regim de înălțime S+P+5E, iar suprafața construită propusă la sol este de 542.67 mp.

– Durata de execuție este de 28 luni, reprezentând:

– 6 luni – durata activității de proiectare;

– 22 luni – durata execuției lucrărilor.

– Valoarea contractului: 26.664.668,90 lei, fără TVA.