Evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova

56

Conducerea Administraţia de Stat a Drumurilor a participat la un atelier de lucru privind evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova și conceptul Programului național de siguranță rutieră, desfășurat la Casa Guvernului.

Evenimentul a fost condus de către secretarul de stat în domeniul infrastructurii drumurilor al MIDR, Nicolai Mindra și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Cecoltan.
Elaborarea Programului național de siguranță rutieră are drept scop reducerea treptată a numărului deceselor și traumatismelor grave, prin îmbunătățirea siguranței traficului rutier în Republica Moldova și îmbinarea unui șir de măsuri de siguranță rutieră pasivă și activă.
💬 Nicolai Mîndra a apreciat importanța și momentul la care a fost prezentat acest raport: „Atunci când vorbim despre siguranța rutieră, vorbim despre un complex de măsuri: infrastructură bună, vehicule sigure, educația pietonilor, a copiilor, în special. Este important ca măsurile din domeniul siguranței infrastructurii rutiere să fie corelate cu ceilalți piloni de siguranță pentru a nu exclude nici un segment relevant pe structura sistemului de siguranță rutieră”.

În acest sens, secretarul de stat al infrastructurii drumurilor din MIDR, Nicolai Mîndra, a menționat că investițiile pe care le facem în drumuri vor aduce rezultate și în ceea ce privește creșterea siguranței rutiere.