Guvernul va aproba în această săptămână indicatorii pentru drumul expres Focșani – Brăila

53

Un nou traseu spre litoralul românesc

In urmă cu două săptămâni, Ministerul Transporturilor a avizat proiectul Drumului Expres Focșani- Brăila, iar, în cursul acestei săptămâni, Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici.

După acest pas, va putea fi lansat în licitație contractul pentru construcția acestui nou drum de mare viteză, cu o lungime de peste 73 de km, care va face legătura între Muntenia și Moldova.

Costul estimat al acestui nou proiect este de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), iar suma va fi asigurată prin Programul Transport. Zona Galati – Braila va deveni hub logistic in vederea reconstructiei Ucrainei, iar investitiile vor deveni esentiale in podurile dunarene cat si la infrastructura pana la aceste obiective.

Din aceasta cauza, se pregatesc documentele pentru acest drum expres in lungime de 73 de kilometri. Acesta va fi impartit in trei loturi, primul, in lungime de 28,2 kilometri, care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești.

Al doilea lot va avea 37,6 kilometri iar al treilea de 7,7 kilometri de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați