Există în România un pod natural unic în lume

118

Este vorba de „Podul lui Dumnezeu”, un pod natural unic în lume, care, așa cum îi spune numele, este o binecuvântare a Lui Dumnezeu pentru români. Podul se situează la granița dintre județele Gorj și Mehedinți, pe la Baia de Aramă, pe DJ 670 Baia de Aramă – Drobeta Turnu-Severin și este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa. Are dimensiuni de invidiat: 30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m grosime. Acestea îi permit să rămână singurul pod natural din lume deschis traficului rutier, inclusiv celui de mare tonaj, fără restricții…


Structura petrografică este reprezentată de o compoziție masivă de calcare stratificate în bancuri de 1-2 metri, iar podul este așezat pe o arcadă solidă și bine conservată.
Așa cum s-a întâmplat și la alte poduri din România, și aici au avut loc mai multe accidente. Multe maşini au rămas fără frâne şi s-au prăbuşit in prăpastie, dar, chiar dacă acestea au devenit mormane contorsionate de fier, niciodată nu au fost înregistrate victime. Legenda locului spune că Dracul sălășluiește pe aceste meleaguri şi împinge maşinile în prăpastie, doar că Dumnezeu nu doarme și nu-l lasă să-și facă mendrele.